Artiklar

Guide om kolesterol

Kolesterol

IntroduktionKolesterol, en lipidmolekyl som finns i alla djurceller, spelar en avgörande roll i olika biologiska processer. Men en obalans i kolesterolnivåerna kan leda till allvarliga hälsoproblem, särskilt hjärt-kärlsjukdomar. I denna…

Stroke behandlingar och rehab med robotar och gamification

Delfiner - stroke behandling

Dr. CaRo Rehab robot från Dimension Robotics är utformad för att återställa rörligheten till en strokepatient utan dyr sjukgymnastik. Verktyget har fått stor uppmärksamhet på den stora konsumentmässan CES 2020.

Enheten är ett motoriserat handtag som är utrustad med en robotarm ansluten till en 23-tums skärm, är tänkt att hjälpa till att återuppbygga neurala anslutningar till patientens armar och ben med underhållande övningar. För patienter som vill stärka förtvinade muskler, Dr. CaRo kan växla mellan hjälpmedel och resistiva lägen för att hjälpa patienter som vill återfå styrka och fingerfärdighet i sina armar och ben.

Videospel vid stroke behandlingar

Jon Krakauer, chef och neuroforskare vid BLAM Lab på Johns Hopkins University och hans team av forskare, konstnärer och programmerare utvecklar ett nytt sätt att tänka kring stroke behandlingar. Genom att kombinera det mänskliga handen-öga-koordination med videospel och lekfullheten hos delfiner försöker de få patienten att förstå vad deras kroppsdelar kan utföra.

1 2 8