Delfiner - stroke behandling

Stroke behandlingar och rehab med robotar och gamification

Stroke

Dr. CaRo Rehab robot från Dimension Robotics är utformad för att återställa rörligheten till en strokepatient utan dyr sjukgymnastik. Verktyget har fått stor uppmärksamhet på den stora konsumentmässan CES 2020.

Enheten är ett motoriserat handtag som är utrustad med en robotarm ansluten till en 23-tums skärm, är tänkt att hjälpa till att återuppbygga neurala anslutningar till patientens armar och ben med underhållande övningar. För patienter som vill stärka förtvinade muskler, Dr. CaRo kan växla mellan hjälpmedel och resistiva lägen för att hjälpa patienter som vill återfå styrka och fingerfärdighet i sina armar och ben.

Videospel vid stroke behandlingar

Jon Krakauer, chef och neuroforskare vid BLAM Lab på Johns Hopkins University och hans team av forskare, konstnärer och programmerare utvecklar ett nytt sätt att tänka kring stroke behandlingar. Genom att kombinera det mänskliga handen-öga-koordination med videospel och lekfullheten hos delfiner försöker de få patienten att förstå vad deras kroppsdelar kan utföra.

Stroke rehab – Kan det hjälpa en patient som haft en stroke att leka delfin i en dataprogram?
Strokerehabilitering kan vara ett monotont och oinspirerande och många patienter återhämtar sig inte så bra som de skulle kunna. Rehab behandlingar fokuserar ofta på enkla övningar som att hålla en sked när man äter. Många som drabbas av en stroke blir aldrig den samma igen och genom TV-spelen vill man förbättra hur hjärnan styr kroppen.

https://youtu.be/gp_kJebEp58

Med en handske som har sensorer tvingar man patienten att använda del delen av kroppen som är påverkad av stroken.

Källa: www.medgadget.com

1 thought on “Stroke behandlingar och rehab med robotar och gamification

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *