Stroke behandling och rehab med gamification

1

Jon Krakauer, chef och neuroforskare  vid BLAM Lab på Johns Hopkins University och hans team av forskare, konstnärer och programmerare  utvecklar ett nytt sätt att tänka kring stroke behandlingar. Genom att kombinera det mänskliga handen-öga-koordination med videospel och lekfullheten hos delfiner försöker de få patienten att förstå vad deras kroppsdelar kan utföra.

Stroke rehab – Kan det hjälpa en patient som haft en stroke att leka delfin i en dataprogram?
Strokerehabilitering kan vara ett monotont och oinspirerande och många patienter återhämtar sig inte så bra som de skulle kunna. Rehab behandlingar fokuserar ofta på enkla övningar som att hålla en sked när man äter. Många som drabbas av en stroke blir aldrig den samma igen och  genom TV-spelen vill man förbättra hur hjärnan styr kroppen.

Med en handske som har sensorer tvingar man patienten att använda del delen av kroppen som är påverkad av stroken.

 

Källa: www.medgadget.com

Share.

About Author

Jag heter Daniel Larsson och jobbar som digital strateg med ett intresse för hjärtforskning och hur samhället kan minska dödligheten i hjärtsjukdomar som stroke genom förebyggande arbete men även med ny teknik. Eftersom min far tidigt drabbades av en stroke är det ett område som berört mig på flera olika plan.

1 kommentar

Leave A Reply

Share via