Apparna som leder till bättre hjärthälsa

0

Ska din klocka eller en app bevaka ditt hjärta?

Apples nya klocka kan screena dig för hjärtproblem. Men läkarna är alltmer oroliga för farorna med att testa friska människor för sjukdom. det kan övervaka de elektriska pulser som driver hjärtats verksamhet, och proaktivt varna användare som har förmaksflimmer. Amerikanska läkemedelsverket FDA har gett ett godkännande enligt Apple.

Det finns flera appar som har fokus på wellness och hjärtdiagnostik

hälsoappar

Den som lider av hjärtsjukdomar kan vara oroliga för sitt hjärta och det finns fler och fler appar som hjälper den som vill ha bättre koll på sitt hjärta. 

Vi har successivt börjat att använda appar som mäter våra hjärtslag eller analysera potentiella problem vilket förbättrar den preventiva sjukvården.

Det finns över 100 000 hälsorelaterade appar att välja mellan och här listar vi några av de bästa för att hjälpa till med hjärtövervakning, hälsa, kost och motion.

Läs mer om

  • Appar som mäter blodtryck och hjärtrytm
  • Appar för din hälsa och motion
  • Appar för din sömn
  • Appar för mat och kost

Appar för diabetiker

Triabetes är en diabetes app från Diabetes Tools som även underlättar kommunikationen med vårdgivaren.

Gmate är en glukometer som används för att mäta blodsockret kräver en sensor i mobilen

Hjärtstartare

Rädda hjärtat – en app som visar närmsta hjärtstartare.

Smartwatches

Smartwatches blir mer avancerade och skräddarsys alltmer. Enter Emvio är en ny smartwatch som man kan se på Kickstarter. Klockan är specialgjord för att hantera stress. Den använder inga meddelandeaviseringar eller appar, istället övervakar Emvio variationer i din puls och systemet hjälper dig även att övervaka aktiviteter.

Källor

Illustrerad vetenskap har en lista med appar som du kan se på www.illvet.se/drsmartphone

Du kan också söka fram hjärtappar på
https://searchman.com/ios/search/US/en/?d=iPhone&q=heart

Share.

Redaktör för kollahjärtat.se

Jag heter Daniel Larsson och jobbar som digital strateg med ett intresse för hjärtforskning och hur samhället kan minska dödligheten i hjärtsjukdomar som stroke. Den här webbplatsen skriver om förebyggande arbete och ny teknik kring hjärtat. Eftersom min far tidigt drabbades av en stroke är det ett område som berört mig på flera olika plan.

Leave A Reply

Share via
Copy link
Powered by Social Snap