En tupplur är bra för ditt hjärta

0

Nu behöver du inte längre ha dåligt samvete om du tar en powernapp. Ny forskning visar nämligen att en tupplur är bra för ditt hjärta.

Människor som tog en tupplur en eller två gånger i veckan hade 48 procent mindre sannolikhet, än de som inte gjorde det, att drabbas av allvarliga kardiovaskulära problem som hjärtinfarkt, stroke, hjärtsvikt enligt studien.

Resultaten från studien “Association of napping with incident cardiovascular events in a prospective cohort study ” är publicerade i tidskriften Heart. Forskningen är baserad på nästan 3500 vuxna, i åldrarna 35 till 75 år som undersökts i cirka fem år. Hur länge människor sov varje gång gjorde ingen skillnad.

Sömnexperter är i allmänhet överens om att en 20-minuters tupplur är allt som de flesta människor behöver för att känna sig utvilade och mindre stressade. Den rekommenderade mängden sömn för de flesta vuxna har är minst sju timmar per natt, med en timme eller två timmar mer för människor som är 61 eller äldre.

Share.

About Author

Jag heter Daniel Larsson och jobbar som digital strateg med ett intresse för hjärtforskning och hur samhället kan minska dödligheten i hjärtsjukdomar som stroke genom förebyggande arbete men även med ny teknik. Eftersom min far tidigt drabbades av en stroke är det ett område som berört mig på flera olika plan.

Leave A Reply

Share via
Copy link