Blodtrycksmätare – vår guide för dig som vill mäta ditt blodtryck

0

Läs vår konsumentguide om blodtrycksmätare, billigaste priset för dig som vill köpa en och olika märken som du hittar på marknaden.

Vad är en blodtrycksmätare?

Blodtrycksmätare är ett instrument som används för att mäta blodtryck och något som borde finnas i varje familj som vill leva ett hälsosamt liv. En blodtrycksmätare är en maskin som mäter trycket i en pulsåder med hjälp av en manschett som fästs runt överarmen eller handleden.

De tradtionella pumpar du upp själv men det finns också helautomatiska. Du kan köpa en bra mätare för ungefär 500 kronor och uppåt och då kan du mäta blodtrycket hemma.

Vanliga märken av blodtrycksmätare är:

Det finns en uppsjö av märken.

  • Omron har sin M-serie som M7, M6, M3 – de billigaste modellerna ligger på 500 kronor och upp mot tusenlappen. En prisvärd modell är Omron BP 785N 10 serien som du kan köpa på Amazon. Företaget är kända för kvalitetsprodukter och att den är lättanvänd.
  • Withings är en del av Nokia Health. De har en app som är kopplat till blodtrycksmätaren så du kan spåra ditt blodtryck över tiden. Läs mer
  • Beurer – har en serie som heter BC 85, BC 80 mm – kopplas till mobilen över blue tooth. Läs mer
  • Braun – har Braun Exaktfit – säljs  bland annat på Elgiganten och Apotea. Deras billigaste modell Braun VitalScan som är en blodtrycksmätare för handleden är enkel att använda. kostar 349 kronor på
  • GreaterGoods Smart Monitor är en Bluetooth monitor som skickar din data till en hälsoapp (Balance Health App).
  • König
  • Quardioarm wireless blood pressure monitor som går att koppla till din smartphone.
  • iProven digital är en handledsmonitor för att mäta pulsen som varnar dig om pulsen varierar mer än normalt.
  • Care Touch Upper Arm är ett budgetalternativ som finns på Amazon.

Jämför de billigaste priserna på blodtrycksmätare från Prisjakt här.

Share.

About Author

Jag heter Daniel Larsson och jobbar som digital strateg med ett intresse för hjärtforskning och hur samhället kan minska dödligheten i hjärtsjukdomar som stroke genom förebyggande arbete men även med ny teknik. Eftersom min far tidigt drabbades av en stroke är det ett område som berört mig på flera olika plan.

Comments are closed.

Share via
Copy link