Blodcirkulation

Blod och blodcirkulationen

Blod

Så här skaffar du bättre blod och blodcirkulation.

Att främja bättre blodcirkulation och hälsa

Blod levererar viktiga näringsämnen och syre i hela kroppen och musklerna. Blodcirkulationen innebär att livsnödvändiga ämnen som syre, näringsämnen och hormoner cirkulerar till alla kroppsdelar. Blodflödet hjälper också ta bort farligt avfall från kroppen. Otillräcklig cirkulation skapar många hälsoproblem. Ett bra blodflöde är absolut nödvändigt att leva ett hälsosamt liv, och får därför inte försummas.

Du kanske redan har hört mycket prat om den japanska dieten?

Att äta en balanserad kost kan hjälpa till att upprätthålla en god blodcirkulation vilket är positivt för hjärtat.
Den japanska dieten har fått stor uppmärksamhet eftersom det japanska folket har den längsta livslängden i världen. Detta är troligen delvis ett resultat av japaner som har bra blodflöde, och detta kan hänföras till vissa delar av deras diet. Oljig fisk innehåller höga halter av omega 3-fettsyror och bidrar till friska blodflödet. Lax, tonfisk, hälleflundra, sill och ål innehålller omega 3s. Dessa fiskar hjälpa till att kontrollera dina kolesterolnivåer och ditt blodsocker

Nötter är också mycket viktigt att främja blodflödet. Nötter innehåller mycket vitamin A, B, PP, C, E, magnesium, järn och kalcium. Alla dessa näringsämnen bidrar till bättre blodcirkulation, så leta efter valnötter, pinjenötter, pistagenötter, jordnötter, mandel och hasselnötter. Men det är bäst att inte äta för mycket nötter, eftersom de ofta innehåller mycket högt i fett.

C-vitamin
Den lösliga fibrerna i apelsiner bidrar till att minska det onda kolesterolet i blodet och några av de andra syrorna som finns i apelsiner minska risken för leversjukdom.