Strokeåterhämtning – Deep brain stimulation

0

Deep brain stimulation for stroke recovery – Cliveland Clinic
Cleveland Clinic har utfört den första djupa stimuleringen med hjärnkirurgi för (DBS) för stroke återhämtningsbehandling. Det är en del av en pågående klinisk studie som utvärderar metodens potential att förbättra rörligheten hos patienter som återhämtar sig från stroke.

Stroke är den vanligaste orsaken till långvarig funktionsnedsättning.

En grupp ledd av Andre Machado, M.D., Ph.D., ordförande för Cleveland Clinic är neurologisk Institute, opererat den DBS 19 dec 2016. Under förfarandet som tog 6 timmar, var elektroder implanterade i den del av patientens hjärna som kallas lillhjärnan, som har omfattande förbindelser med hjärnbarken. Ansluten till en pacemaker enhet ger DBS elektroder små elektriska pulser som ett sätt att hjälpa människor att återvinna kontrollen över sina rörelser.

Andre Machado, M.D., Ph.D., ordförande för Cleveland Clinic är neurologisk Institute
Om denna forskning lyckas, det är ett nytt hopp för patienter som har drabbats av en stroke och har förblivit förlamad efter en stroke. Det är en möjlighet att låta våra patienter att rehabilitera och återfp funktion och självständighet,” sa Dr Machado. “Vår kunskap till datum visar att deep brain stimulation kan hjälpa hjärnan omorganisera och anpassa sig, än vad enbart sjukgymnastik kan göra. Syftet med vår studie är att öka rehabilitering resultat utöver vad fysisk terapi ensam kunde uppnå.”

Share.

Redaktör för kollahjärtat.se

Jag heter Daniel Larsson och jobbar som digital strateg med ett intresse för hjärtforskning och hur samhället kan minska dödligheten i hjärtsjukdomar som stroke. Den här webbplatsen skriver om förebyggande arbete och ny teknik kring hjärtat. Eftersom min far tidigt drabbades av en stroke är det ett område som berört mig på flera olika plan.

Leave A Reply

Share via
Copy link
Powered by Social Snap