3D hjärta kan leda till bättre behandlingar

0

Vetenskapsmän från Israel har skapat världens första 3D-printade hjärta med hjälp av mänsklig vävnad. Professor tal Dvir, som ledde projektet, säger att miniatyr organet gjordes med patientens egna celler, och beskrev den som ett “stort medicinskt genombrott”.

Världens första kommersiellt tillgängliga modell av ett friskt hjärta

Huffington Post skriver om ett franskt flygplanstillverkare Dassault Systemes som kommer att släppa världens första kommersiellt tillgängliga 3D modell av ett friskt hjärta. Projektet kallas för “Living Heart Project” och man använder sig av ‘”3DExperience” plattformen från Dassault Systemes. Modellen kan på sikt bidra till att revolutionera sättet som kardiologer matchar behandlingar för enskilda hjärtpatienter. Simuleringen gör det även möjligt för medicinska hårdvarutillverkare att förstå olika sjukdomstillstånd och testa innovativa behandlingar utan att använda djurförsök.

Projektet omfattar 45 läkare, organisationer och tillsynsmyndigheter, däribland Food and Drug Administration (FDA), som övervakar den amerikanska medicinska industrin. FDA har tecknat ett femårigt forskningssamarbete avtal med Dassault att hjälpa övervaka utvecklingen av ett hjärtmodellen.

Share.

Redaktör för kollahjärtat.se

Jag heter Daniel Larsson och jobbar som digital strateg med ett intresse för hjärtforskning och hur samhället kan minska dödligheten i hjärtsjukdomar som stroke. Den här webbplatsen skriver om förebyggande arbete och ny teknik kring hjärtat. Eftersom min far tidigt drabbades av en stroke är det ett område som berört mig på flera olika plan.

Leave A Reply

Share via
Copy link
Powered by Social Snap