Armhävningar bra för hjärtat

0

Sambandet mellan fitness och risken för kardiovaskulära sjukdomar.

Att bli bra på armhävningar och göra 40 stycken eller mer stärker inte bara överkroppen kan också hjälpa dig att undvika hjärtproblem speciellt om du är man.

Nyttan med armhävningar konstaterandet i en studie ledd av läkare vid Harvard T.H. Chan School of Public Health, som jämförde kardiovaskulära hälsan hos 1 104 aktiva vuxna män under en 10-års period. Alla deltagare var män, med genomsnittsålder på 40.

Studien visar att armhävningar är en kostnads fri, snabb och enkel åtgärd som kan vara ett användbart och objektivt verktyg för klinisk bedömning för utvärdering av funktionell kapacitet och kardiovaskulär sjukdoms risk.

De som kan göra mer än 40 armhävningar upplevde störst riskminskning med 96% minskad risk för hjärt problem i jämförelse med dem som kunde göra bara 10 eller färre.

Share.

Redaktör för kollahjärtat.se

Jag heter Daniel Larsson och jobbar som digital strateg med ett intresse för hjärtforskning och hur samhället kan minska dödligheten i hjärtsjukdomar som stroke. Den här webbplatsen skriver om förebyggande arbete och ny teknik kring hjärtat. Eftersom min far tidigt drabbades av en stroke är det ett område som berört mig på flera olika plan.

Leave A Reply

Share via
Copy link
Powered by Social Snap