Vad är 5 2 metoden

0

Vi har sett att hälsotrender dieter som 5 2 dieten har fått stor genomslagskraft i media och metoden betyder att du äter väldigt lite eller fastar under 2 dagar i veckan och du kan byta fastedagar.

Metoden är effektiv för att gå ner i vikt. Enligt 5: 2-dieten, minskar du din mat ner till en fjärdedel av dina dagliga kalorier under fasta dagarna (ca 600 kalorier för män och ca 500 för kvinnor), samtidigt som du dricker mycket vatten och te. Under de andra fem dagarna i veckan, kan du äta normalt. Men 5 2 metoden har fått mycket kritik i allt från de som lider av ätstörningar till att grundaren av metoden Michael Mosley har kritiserat metoden och tycker att man istället ska mäta magens omfång.

Kalorirestriktion (CR) förlänger livslängden och fördröjer åldersrelaterade kroniska sjukdomar i en mängd olika arter, inklusive råttor, möss, fisk, flugor, maskar och jäst. Mekanismen eller mekanismerna genom vilka detta sker är oklart.

 

Share.

Redaktör för kollahjärtat.se

Jag heter Daniel Larsson och jobbar som digital strateg med ett intresse för hjärtforskning och hur samhället kan minska dödligheten i hjärtsjukdomar som stroke. Den här webbplatsen skriver om förebyggande arbete och ny teknik kring hjärtat. Eftersom min far tidigt drabbades av en stroke är det ett område som berört mig på flera olika plan.

Leave A Reply

Share via
Copy link
Powered by Social Snap