Vad är kalorier?

0

Lär dig mer om kalorier och insulinnivåer.

Vi förbrukar ständigt kalorier som ersätts av vår föda. Kalorier är egentligen kilokalorier och används för att visa hur mycket energi maten innehåller eller hur mycket energi vi gör av med vid fysisk aktivitet.

Många väljer att se på kalorier när de vill gå ner i vikt. Kalori som måttenhet är missledande eftersom vegetabiliska energikällor är mer hälsosamma än de som består av kolhydrater.

Kolhydratintag och insulinnivåer är en primär drivkraft för fetma enligt David Ludwig, professor of pediatrics at Harvard Medical School- läs artikel i Harvard Magazine. Ett problem med nuvarande sätt att mäta kalorier är att alla kalorier mäts likadant – artikel i Times.

Vanliga frågor om kaloritabell

Hur många kalorier i öl?
1 starköl (5,6% ) 40 cl 186

Hur många kalorier i vattenmelon?
Vattenmelon, 34 kcal / kalorier

Hur många kalorier i avokado?
Antalet kalorier i Avokado är 168 kcal per 100g

Hur många kalorier i en banan?

Banan, 110 kcal / kalorier

Hur många kalorier i ett glas vin?
1 glas vitt vin (12% ) 15 cl 101 kalorier

Share.

Redaktör för kollahjärtat.se

Jag heter Daniel Larsson och jobbar som digital strateg med ett intresse för hjärtforskning och hur samhället kan minska dödligheten i hjärtsjukdomar som stroke. Den här webbplatsen skriver om förebyggande arbete och ny teknik kring hjärtat. Eftersom min far tidigt drabbades av en stroke är det ett område som berört mig på flera olika plan.

Leave A Reply

Share via
Copy link
Powered by Social Snap