Träninig

Fitness: Guider för konditionsträning

Hjärta

Att starta ett träningsprogram kan vara en av de bästa sakerna du kan göra för din hälsa. Fysisk aktivitet kan minska risken för kroniska hjärtsjukdomar, förbättra din balans och kordinationation, hjälper dig gå ner i vikt och öka ditt välmående. Och du får dessa fördelar oavsett ålder, kön eller fysisk förmåga.

Regelbunden motion kan hjälpa dig att kontrollera din vikt, minska risken för hjärtsjukdomar, vissa cancerformer och stärka dina muskler. Men om du inte har utövat under en tid och du har hälsoproblem är det klokt att prata med din läkare innan du påbörjar ett nytt fitness program.

Människor som tränar “extraordinärt” många timmar per vecka skadar inte deras hjärtan, enligt en rapport som presenterades på det årliga mötet i American Heart Association i Philadelphia.

Stillasittande äldre vuxna kan minska risken för hjärtsjukdom om de börjar träna enligt den här rapporten.

Fitness program

Att starta ett träningsprogram är ett viktigt beslut, men det behöver inte vara överväldigande. Genom planering kan du skaffa dig en hälsosam vana som varar hela din livstid.

Fitness Magazine

Guider för konditionsträning
Tidningen Fitness Magazine har skapat flera guider för dig som vill träna upp hjärtat och bränna fett snabbt. Har du problem med hjärtat behöver du tänka på att ta det lugnt så då bör du vara mer försiktig med träningen.

Det finns olika typer av carido träning och syftet handlar ofta om att få snyggare muskler. Hård cardio kallas katabol träning. Katabol betyder vävnad förstör, därför du bränner bort mer muskler än fett.

Motion är bara en del av ekvationen. Den näst största området som du måste fokusera på är din diet.

Minska i vikt och bränn fett

Råden som fungerar.

Glöm inte bort att ha sköna skor och starta lätt så du inte överbelastar ditt hjärta.

Cardio workout