snabbnudlar

Snabbnudlar ökar risken markant för hjärtproblem

Snabbnudlar ökar risken för hjärtproblem som metabola förändringar kopplade till hjärtsjukdomar och stroke enligt en studie från Baylor University och Harvard där forskarna analyserade hälsa och kost på nästan 11 000 vuxna i Sydkorea i åldrarna mellan 19 och 64 år. Snabbnudlar innehåller mycket fett, mycket salt, mycket kalorier, och de är processade. Läs artikel […]

Fortsätt läs
Östrogen

Äldre kvinnor kan minska risken för stroke med potasium diet

Enligt en artikel i Washington Post kan äldre kvinnor minska risken för stroke med 12% genom  potasium rik diet vilket minskar blodtrycket. Du hittar potasium i vita bönor, spenat, bakad potatis (med skinn), frukt, mjölk, yoghurt, lax, avacado, champinjoner, bananer och mjölk produkter. Studien utfördes av Einstein medical shool och de undersökte 90 137 kvinnor […]

Fortsätt läs